Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

και τι φωτογράφιζε; το γιοφύρι στο Καρυόφυτο!

το γεφύρι του Κάτω Καρυόφυτου. 

Κτίστηκε το 1813 και εξυπηρετούσε την διάβαση από το Καρυόφυτο στους οικισμούς Καστανίτη, Μαργαρίτη, Καλλιθέα και Λιβαδίτη.

Ξάνθο, όπως λέει και ένας φίλος (να μην γίνω κουραστικός, αλλά ναι, αυτόν εννοώ...) ο Πόπης και μάκρο φωτογράφιση να κάνει, θα βρει τον τρόπο να κάνει μια πανοραμική... εδώ μια από 4 κάθετα κάδρα. Για την ιστορία: είναι το πέτρινο γιοφύρι στο Κάτω Καρυόφυτο. Και όπως είπαμε: ρώτα για το βιβλίο! αν το πουλάει κάποιος, θέλω να το αγοράσω! αλλοιώς, μια επίσκεψη στου Αντεμ, θα μας βοηθήσει τα μάλα...

ΣΗΜ: οι επί πλέον πληροφορίες που θα διαβάζετε για τα πέτρινα γεφύρια της Ξάνθης οφείλεται στο γεγονός, ότι χθες βράδυ έγινε στου Αντεμ, σεμινάριο φωτογραφίας, στο οποίο παρευρέθηκαν οι Ντίνος, Ξάνθος, εγώ και οι ωραιότατες και νεότατες υπάρξεις, που μας έκαναν την τιμή και την χάρη να μας συνοδεύσουν! Αποφασίστηκε η επανάληψη του σεμιναρίου σε άλλο ίσως χώρο. Οι Ιωάννης και ο φίλος από το facebook Δάνδαλος, απουσίασαν (ο πρώτος δικαιολογημένα ενώ ο δεύτερος... ; τι έγινε ρε παίδες ο Αποστολίδης; ρε μπας και τον εξαφάνισαν οι άγνωστες δυνάμεις, διότι ήξερε πολλά; πάρα πολλά ίσως;) Με τον Ντίνο και την χαριτομένη του συνοδό είχαμε καιρό να τα πούμε και χαρήκαμε ιδιαίτερα! εύχομαι να τους έχουμε σύντομα κοντά μας! Στου Αντεμ συναντήσαμε και τον φίλο (από τα πανάρχαια χρόνια) Ιωάννη, συνοδευόμενος από μια τρυφερή (μπουμπουκένια επί το σωστότερον) ύπαρξη! αυτά προς το παρόν! την καλησπέρα μου!




τον ενόχλησε η εστίαση...

Ξάνθο, με το φωτογραφικό σου στυλ (ιδίως το καπέλο δίνει το κάτι τι το διαφορετικό!) ανοίγεις ολόκληρο κεφάλαιο στο θέμα της φωτογράφισης! Δεν αρκεί ούτε το είδος της μηχανής, ούτε οι φακοί, αλλά το στυλ! άντε να βάλω δίπλα δίπλα αυτό το στυλ και εκείνο του Αποστολίδη (του φίλου, ντε, από το facebook... ναι αυτού! έτσι μπράβο...)... και χωρίς να δω τι φωτογραφίσατε, μπορώ να ξέρω ποιανού θα είναι πιο όμορφη! Αν βέβαια ο Αποστολίδης (ναι αυτός!) έχει αντίρρηση, ας μας το αποδείξει!








άλλος στο Εσσλινγκεν και άλλος στο Καριόφυτεν...

μόνο εμείς μένουμε στον ίδιο τόπο...


Ναός Αγίου Διονυσίου στο Έσσλινγκεν



στους Νικητές Καβάλας

συντήσηση - αναπαλαίωση κατά το "Ελληνικόν"